Tarif Defteri Nedir? Neden Kullanmalıyız?

yemek tarif defteri

Tarif Defteri Nedir? Neden Kullanmalıyız?


 

Tarif Defteri Nedir?

Tarif defteri , mutfakta yaptığın o güzel yemek tariflerini ve her tarifin için unutmaman gereken tüyoları yazdığın deftere denir.  A’dan Z’ye aklına gelebilecek tüm yemek tarifleri bir defter içerisinde toplanır ve bu sayede yemek yapmak istediğin her an tarif defterini açıp içerisinden en güzel tarifleri seçip yemek yapmaya başlarsın. Fulique tarif defterinde tariflerini 9 farklı kategoriye ayırarak 135 kısa 270 uzun tarif yazabilirsin. İçerisinde 2 tam sayfa sticker ile birlikte gelir, bu stickerlar tariflerini eğlenceli hale getirmen ve unutmaman gereken tüyoları işaretlemen için tasarlandı!  Tüm bu tariflerini tarif defteri organizerinin mekanizmalı yapısı sayesinde dilediğin gibi sıralayabilirsin. Fulique Tarif Defteri koleksiyonunda kullandığımız vegan deri malzeme kısa süreli suya dayanıklı ve kolay temizlenebilir özelliklere sahiptir bu sayede mutfakta ürünlerin sıklıkla temas ettiği nem, sıvılar ve çalışırken dökülen malzemeleri kolaylıkla temizlemeni sağlar. 

 

Tarif Defterinin bilinen tarihçesi?

Tarif defterleri, yemek tariflerini kaydetmek amacıyla kullanılan defterlerdir. Tarihçeleri genellikle Ortaçağ'a kadar uzanır, ancak tarif defterlerinin popülerliği Rönesans döneminde artmıştır. Bu dönemde aristokratlar ve soylular arasında tarif defterleri yaygınlaşmış ve aile sırlarını, lezzetli yemek tariflerini ve pişirme tekniklerini içeren tarifler derlenmiştir. 19. yüzyılda matbaa teknolojisinin yaygınlaşmasıyla tarif defterleri daha geniş kitlelere ulaşmıştır. 20. yüzyılda ise basılı yayınlar, dergiler ve gazeteler yoluyla tarif defterlerinin popülaritesi daha da artmıştır. 

 

Tarif Defterini Neden Kullanmalıyız?

Mutfak, yaratıcılığını ortaya koyduğun ve hayal gücünün sınırlarını zorlayarak ortaya çıkarttığın enfes tariflerle sevdiklerinle buluştuğun evin en keyifli yeri… Sevdiklerinle buluşacağın bir akşam yemeğinde daha önce hiç denemediğin bir tarif yapmaya karar verdiğinde nasıl bir yol izliyorsun? Reçetenin tamamen aynısını uygulamak mı yoksa kendine göre yorumlayarak yaratıcılığının gücüne bırakmak mı? Bize göre ufak dokunuşlar ile klasik tariflerden enfes tariflere bir yolculuk yapmak en iyisi! Tarifleri kendine göre yorumla, malzemeleri ekle çıkart ve muhteşem sonuca ulaş! Ama yemek yemeye başlamadan hemen önce yapman gereken bir şey var; Denemelerin sonucu ortaya çıkan o leziz yemeğin tarifini Fulique Tarif Defterine yazmak :) Bu tarifleri defterine tariflerini yazarken aynı zamanda sadece bir tarif değil en keyifli akşam yemeklerinde yaşadığın o güzel anları da tariflerine her baktığında anımsayabilirsin. İşte tüm bu tarifler mutfağında ki en yakın arkadaşın olurken aynı zamanda sevdiklerine miras bırakabileceğin harika bir armağan olacak!

 

Tarif Defteri Nasıl Tutulur?

Fulique Tarif Defteri klasik bir tarif defterinden daha pratik bir kullanım için özel olarak tasarlandı. İlk olarak yapman gereken tariflerini 9 farklı seperatör ile kategorilere ayırarak sıralamak, bu noktada tarif defterinin mekanizmalı yapısı sayesinde tariflerini tüketim alışkanlıklarına uygun olarak sıralayabilirsin. Örneğin sıklıkla yaptığın çorbalar, ana yemekler ve salatalar önde sadece yazın yaptığın turşular ve reçeller en arkada. Tariflerini kategorilere ayırdıktan sonra tariflerini yazmaya başlayabilirsin, tariflerini yazarken ön cepte bulunan 2 tam sayfa sticker ile ufak tüyolarını belirtmeyi unutma! 

 

Klasik olarak tutulan tarif defterlerinin dijital uygulamalara göre avantajları nelerdir?

Her ne kadar dijital çağda yaşasak bile tarif defteri tutmak gibi bazı klasik alışkanlıklar değişmez… Instagram’da gezinirken gördüğün ekran görüntüsünü alıp sonrasında kaybettiğin birbirinden lezzetli yemek tarifleri, arkadaşa sorup ufacık kağıtlara yazdığın sonrasında kaybolup giden tarifler… Hepsi bir anda yok oluyor aradığında bulunmuyor değil mi? İşte mutfağındaki en yakın arkadaşın Fulique Tarif Defteri sayesinde tariflerin istediğin her an yanında! Ayrıca, vegan deri malzeme diğer deri türlerine oranla oldukça uzun ömürlü bir alternatiftir. Uzun ömürlü bir ürün olduğu için tarif defterine zarar gelmeden yıllarca kullanılabilir ve sevdiklerine çok anlamlı bir miras bırakabilirsin.

 

Tarif defterinin sayfaları bitince ne oluyor?

Fulique tarif defterinde tariflerini 9 farklı kategoriye ayırarak 135 kısa 270 uzun tarif yazabileceğini başlangıçta söylemiştik, peki bu sayfalar bittiğinde ne yapacağım diye merak ediyorsan tabii ki buna da bir çözümümüz var, sayfalar bittiğinde tek yapman gereken ekstra tarif sayfaları eklemek! Bu sayede tarif defterine dilediğin kadar yeni yemek tarifi yazmaya devam edebilirsin.


 
Kişiselleştirilmiş (İsme Özel) Tarif Defteri Nedir?

Fulique dünyasında tüm ürünler isim baskısı ile kişiselleştirilebilir. Bu sayede tarif defterini tamamen kendine özel bir hale getirebilirsin. Dilersen adını veya adının baş harflerini yazdırabilirsin. Tarif defterini eğlenceli hale getirmek istersen semboller ekleyerek kişiselleştirebilirsin.


 

 

Haydi sen de mutfağındaki en yakın arkadaşın olacak tarif defterini satın almak için “Tarif Defteri” kategorimizi ziyaret et ve 6 farklı seçenek arasından mutfağına en uygun olan modeli seç!


 
Etiketler: Blog Yazısı
Temmuz 03, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR