Sabah Rutinleri ☀️

Sabah Rutinleri ☀️

Sabah Rutinleri ☀️

 

Sabah uyandığında ne yapıyorsun? Alarmı kapatıp yeniden uyumak mı yoksa Instagram’da dolaşmak mı?  Bizce ikisi de değil :) Güne ne yapacağını bilerek başlamak tüm günü en iyi şekilde geçirmene yardımcı olur işte tam bu noktada sabah rutinleri devreye giriyor. Hadi gel sabah rutini oluşturmanın faydalarını beraber inceleyelim! 


1-Daha verimli bir gün geçirmene yardımcı olur;

 

Sabah rutini, oluşturmak gününü daha verimli geçirmene yardımcı olur. Önceden oluşturduğun rutinler sayesinde sabah uyandığında ne yapacağım diye düşünmeden kendini rutininde bulunan akışa bırakarak zamanını daha etkili bir şekilde kullanabilirsin.

 

2- Her güne ne yapacağını bilerek başla!

 

Güne ne yapacağını bilerek başlamak, daha az stresli bir gün geçirmene yardımcı olur. Ne yapsam nereden başlasam telaşına girmeden planlı bir şekilde hareket etmek, gününü daha sakin ve efektif bir şekilde geçirmeni sağlar.

 

3-Daha sağlıklı bir yaşam tarzı oluşturmanı sağlar;

 

Sabah rutinine ekleyeceğin bedenin için faydalı alışkanlıklar daha sağlıklı bir yaşam tarzı oluşturmana yardımcı olur. Bunlar sabahları egzersiz yapmak, sağlıklı bir kahvaltı yapmak veya meditasyon yapmak olabilir. Hepsi güne hem fiziksel hem de zihinsel olarak daha sağlıklı bir şekilde başlamana yardımcı olur.

 

4- Kendinle baş başa zaman geçir!

 

Her güne 15-20 dakika önce başlayıp sevdiğin şeyleri yaparak kendin ile geçireceğin o kısacık zaman dilimi günün geri kalanını pozitif yönde etkileme gücüne sahiptir. İster kahven ve kitabın eşliğinde sakin bir 20 dakika, istersen de kulaklığını takıp müzik dinlediğin bir aktivite seç gerisi sana kalmış!  

 

5.Motivasyonunu artır!

 

Oluşturduğun sabah rutini sayesinde kendini daha organize hissedersin ve kendine olan güvenin artar. Bu da motivasyonunu artırır.

 

İşte saydığımız tüm bu nedenlerden dolayı kendine bir sabah rutini oluşturarak her gününü en iyi şekilde geçirmeni öneriyoruz. Defterini aç ve kendine bir sabah rutini belirle tabii bu rutini oluştururken her gününü de en iyi şekilde planlayarak dahil etmeyi de unutma! Çünkü sabah rutininin ardından planlı programlı bir güne başlamak zamanını en iyi şekilde kullanarak verimli bir gün geçirmene yardımcı olur! 

 

 

Etiketler: blog yazısı
Haziran 23, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR