Kendine İyi Bakmak Ne Demek?

Kendine İyi Bakmak Ne Demek?

Kendine iyi bakmak ne demek?

 

Güne uçucu yağlar eşliğinde meditasyon yaparak başlayıp ardından güzel bir yeşil smoothie içmek mi? Yoksa her sabah düzenli olarak cilt bakımı yapmak mı? Aslında çok daha fazlası.

 

Kendine iyi bakmak; öz sevgi göstermek, kendine şefkatle yaklaşmak ve manevi değerlerini hayatın boyunca aldığın tüm kararlarda gözetmek anlamına gelir. Öz sevgi sadece kendine nasıl davrandığınla ilgili değil, aynı zamanda kendine dair düşüncelerin ve duygularını da içerir.

 

Pek çoğumuz, hayatımızın dışarıdan nasıl göründüğüne fazla odaklanmış durumdayız, zihnimizde canlandırdığımız o ulaşılamaz ölçüleri hedefliyoruz ya da tartıdaki o ideal sayıyı veya o kusursuz ilişkiyi… Bunların pek çoğunu sosyal açıdan tatmin olmak için yapıyoruz. Gerçek öz sevginin senin nasıl göründüğüyle hiçbir ilgisi yok. Tek önemli olan şey nasıl hissettiğin.

 

Öz sevginin diğer bir önemli unsuru da inandığın şeyi savunmak ve bunun için sesini duyurmaktan çekinmemektir. Sırf herkes yapıyor diye çoğunluğun arasına katılıp toplumsal hareketleri desteklemekten bahsetmiyorum. Bundan daha ziyade gerçek öz sevgi, bir birey olarak derinlerde kim olduğunu bilmek ve inandığın şeylere karşı sadakat göstermektir. Bu tamamen sana daha farklı olman gerektiğini söyleyen bir dünyada kendin olabilme cesaretini göstermekle ilgili. Öz sevgi kendini saklamak değil, tam tersine bütün yanlarınla kendini dünyaya göstermektir. Bu aynı zamanda kendine hayatta görülme, tanınma ve kendini ifade etme iznini de vermektir.

 

Kendini sevmek, bitiş noktası olan bir yolculuk değil, hayat boyu süren bir deneyim ve kendini bulma yolculuğ

undur. Sürekli büyüyor, değişiyor ve kendin hakkında daha fazla şey öğreniyorsun. İşte bu, öz sevginin gizli anahtarıdır. Her gün yeni yönlerin ile birlikte gelişirken kendini her koşulda sevmeye devam etmelisin.

 

Bu cümleleri tekrar et,

 

Kendimi ve bedenimi her haliyle koşulsuz seviyorum.

Mükemmel olmak için değil, kendim için yaşıyorum.

Geleceğe huzurla ve mutlulukla ilerliyorum.

 

Yazma Pratiği

 

Şimdi kalemini ve defterini al ve aşağıdaki soruları cevapla.

Benim değerlerim nelerdir?

Günlük rutinime kendime verdiğim değerleri destekleyen neler ekleyebilirim?

Sahiplendiğim günlük rutinlerde özümle çelişen, -mış gibi yaptığım şeyler neler olabilir?

 

 

 

 

Etiketler: Blog Yazısı
Nisan 03, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR