"Geleceğini Planlayan Kadınlar" İrem Sefa Yayımlar

Katılımcı Ad/Soyad: İrem Sefa Yayımlar

Marka adı: brandyMe

 

-Öncelikle kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

İrem Sefa Yayımlar. İş hayatındaki kadınlar için kişisel marka danışmanlığı yapıyorum. brandyMe adında bir şirketim var. Kariyer hayatıma, kurumsal dünyada, pazarlama ve marka yönetimi alanında yöneticilik yaparak başladım. Kalbimdeki işi yaratmak için uzunca bir süre çalıştıktan sonra, 4 sene önce kendi şirketimi kurdum. Çocukluğumdan beri hayal kurmayı, hayatımı bu hayaller doğrultusunda planlamayı ve yaratmayı çok severim. Her zaman beni heyecanlandıran bir gelecek vizyonum vardır, bu; çoğunlukla işim vasıtasıyla, kadınlarla birlikte dünyayı daha iyi bir yer haline getirmekle ilgilidir. Seyahat etmeyi çok severim; sadece gezmek, görmek değil, farklı insanlar ve kültürlerin içinde olduğum kişiyi farklı yönleriyle deneyimlemek bana çok ilham verir. Her seyahatten bambaşka, dönüşmüş ve 'büyümüş' biri olarak döndüğümü düşünürüm. Ailem ve arkadaşlarımla birlikte vakit geçirmek ve derin sohbetler yapmak bana çok iyi gelir. Sevdiğim yerlerde, sevdiğim insanlarla olmak, sevdiğim yemekleri yemek ve kendimizden başlayarak dünyayı daha iyi bir hale getirecek yaratıcı ve sorgulayıcı sohbetler içinde olmaya bayılırım. İşimde de, özel hayatımda da keyifle ve sevgiyle hareket etmeye özen gösteririm.

 

-Bize markanızdan bahseder misiniz?

brandyMe çatısı altında, iş hayatındaki kadınların kişisel markalaşma araçlarını kullanarak görünür olmaları, bilinir olmaları ve yaptıkları işin etki alanını genişleterek değer karşılığını almaları için, 4 yılda 10'dan fazla ülkede 1000'den fazla kadınla çalıştım. Ağırlıklı olarak kadınların yaratımı olan, kadınların katkı sağlayan, iyileştiren vizyonuyla liderlik ettiği bir dünyada yaşamak istiyorum. O yüzden 7 yıl boyunca bir marka yaratmak ve pazarlama stratejisi oluşturmak için öğrendiğim her şeyi, Londra'da aldığım performans koçluğu eğitimleriyle birleştirip, kadınların iş hayatında öne çıkmasını, daha geniş kitleler için fark yaratmasını ve yaptıkları işin değer karşılığını almasını sağlayan brandyMe Kişisel Markalaşma Modeli'ni oluşturdum. Şu anda dünyanın bir çok ülkesinden, farklı mesleklerdeki kadınlara, 1-1 kişisel marka danışmanlığı ve kişisel marka atölyeleri veriyorum. Ayrıca İstanbul'da, iş hayatındaki kadınları kişisel marka hikayelerini sahnede anlattıkları network etkinlikleri yapıyorum.

 

-İş hayatınızda başarılı olmak için nasıl bir planlama yaparsınız?

Yıllık planlamalarım: Her sene kasım sonu aralık başı Nar Ajandam'da (ben ona Hayal Ajandam diyorum:)) senelik hedeflerimi tek tek rakamsal olarak yazarım. En tepesine de büyük hayalim, vizyonumu yazarım. Aylık planlamalarım: Ay sonunda, yıllık hedeflerime bakarak, neyi ne kadar gerçekleştirdiğimi kontrol eder, yaptıklarım için kendimi takdir edip, yapmadıklarım için bir sonraki ay planlamasına eklerim. Haftalık planlamalarım: Pazar akşamları ajandama yazarak yaparım. Telefondaki takvimime, haftalık danışmanlık görüşmelerime, eğitimlerime göre gerekli hazırlıkları gün gün not ederim. Günlük planlamalarım: Her sabah ajandamdaki günlük planlamayı açıp, yapılması gerekenleri saatlere bölerim. Gün bitince biten işlerin üzerini çizerim. Bitmeyenler ertesi güne ya da müsait olan en yakın güne aktarırım.

 

-En çok neyi planlarken zorlanırsınız?

Çok düşündüm ama bir şey bulamadım 😊 Ben planlama yaparken zorlanmıyorum sanırım :)

 

-Zaman yönetiminizi nasıl yapıyorsunuz?

Ajandamı mutlaka telefondan kontrol ederim ve iş-özel hayatımda atlamamam, unutmamam gereken bir şey varsa mutlaka takvimde yer açarım. Takvime ya da ajandaya yazılmayan hiç bir şey gerçekleşmezi ya da tesadüfen gerçekleşir. Ama benim işimi şansa bırakma gibi bir niyetim olmadığı için gün başı, gün sonu, haftalık, aylık, yıllık zaman planı yaparım:) Zamanımı önceliklerime göre doldururum. En öncelikli işlerimi hallettikten sonra 2., 3.'ye geçerim. Ve gerektiğinde 'Hayır' diyebilirim. Bence insanlar zaman yönetimi yapmayı bilmiyor değil, her şeye 'Evet' dediği için ordan oraya savrulup hiç bir şeye yetişemiyor.

 

-Gelelim en sevdiğimiz soruya “Ajanda kullanım alışkanlıklarınızı öğrenebilir miyiz?”

Ajandalarım hem konulara göre hem de dönemlere göre ayrılır. Örneğin hayal ajandam (Nar Ajanda), günlük planlama ajandam, yıllık yaratım ajandam, danışan ajandalarım, muhasebe ajandam, vs. Her gün baktığım ajandam: günlük planlama ajandamdır. Diğer ajandalarım gerektikçe ya da ilham geldikçe açar bakarım. Örneğin Danışan ajandalarımın hepsi isme özeldir, danışan görüşmelerimden 1-2 gün önce açar bakarım. Muhasebe ajandam, ay boyunca muhasebesel notlar aldığım ve ayı kapatmadan önce muhasebecime aktaracağım konuları içerir. Hayal ajandamı genellikle geceleri ilham gelince açarım ve şu ana kadar yaptığım ve en çok gurur duyduğum işlerin ilk satırları o ajandaya yazılmıştır.

 

-Son olarak girişimci kadınlar için tavsiyeleriniz neler? 

Büyütmek istediklere alana kaynak, enerji ve zaman ayırırlarsa o iş büyür. O yüzden neye 'Hayır' diyeceğinizi bilir, hedeflerinize ve hayallerinize uygun yapmak istediğiniz her şeyi gerekirse günü güne hatta saati saatine planlama yapar, o plana sadık kalırsanız işler ilerliyor. İlerlemediğinde de nasıl ilerleteceğimizi illa buluyoruz. Bugün girişimcilerin en büyük sıkıntısı odaklanmamak ve dağılmak. Hele kadınlar, çarpı 5 😊 Bir de mükemmel olana kadar beklemeyin, bugün mükemmel gelen bir şeyi yarın beğenmeyeceksiniz. Kendinizi olduğunuz noktadan aşağıda görmeyin, gerçekçi gözlerle kendinizi değerlendirin, bunu yapamıyorsun, gerçekçi olduğunu düşündüğünüz birinden destek alın. Yaptığınız işin yarattığı faydaya odaklanın ve bunu hiç bir zaman küçümsemeyin. Çünkü girişimcilerin bir çoğu, para kazanmadığı için değil, motivasyonunu ve heyecanını kaybettiği için girişimlerini kapatıyor.

 

 

 

 

Etiketler: Geleceğini Planlayan Kadınlar
Nisan 17, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR