Evde Keyifli Zaman Geçirmek İçin Öneriler

Evde Keyifli Zaman Geçirmek İçin Öneriler

 

 

Evimiz güvende hissettiğimiz, mutlu olduğumuz ve belki de sahip olduğumuz de en geniş konfor alanımız.

 

Yaz gelmeden önce toplum olarak son bir kez daha iğne deliğinden geçtiğimiz bu dönemde bir fayda sağlayabilmek amacı birkaç öneri yapmak istedik.

 

Bu dönemi kendini dinleyerek ve yeni rutinlere kapı açarak karşılayabilirsin. İşte önerilerilerimiz;

 


Evde olmak hareketsiz kalmak değildir


Pilates, yoga veya son dönemin popüler hareketi “evde yürüyüş(walking at home)” ile hareketini düzenle. Spor aynı zamanda endorfin hormonunun salgılanmasını sağladığı için sadece bedenine değil ruh haline de iyi gelecek.

 

 

 Nereden başlayacağını bilemiyorsan sana birkaç hesap önerebiliriz:

 

@tuncokburcu : Burcu hem pilates eğitmeni hem de fizyoterapi mezunu. Yaklaşık bir yıldır haftanın birkaç günü Instagram’da 40-45 dakikalık egzersiz canlı yayını yapıyor.

 

@flovstudio Ece Targıt’ın yoga ve meditasyon üzerine olan girişimi pandemi ile birlikte tamamen online hizmet veren bir modele dönüştü. Websitelerinden üyelik modellerini inceleyebilirsin.

 

 

 


Bilmediğin bir alan ile ilgili kitap okumak

 

Evde vakit geçirmek kitap seni kitap okumaya yönlendirmiş ve belki de tüm kitaplığını bitirmişsindir :) Peki bu zamana kadar okumadığın bir alanda bir şeyler okumaya ne dersin?

Bilimsel psikoloji alanında yazdığı kitaplar ile çocuk gelişimine merak duyan birçok kişinin tanıdığı Doğan Cüceloğlu’ nun yetkin anlatımını henüz keşfetmediysen ilgi duyduğun kitaplara erişip kendine faydalı bir kitap okuma rutini oluşturabilirsin.

 

 


 


Journaling

 

Meditasyon, kendini dinlemek ve kitap okumak demişken ‘yaz’ demeden olmaz.

 

 

Biz Fulique olarak kontrolün bizde olmadığı durumları bu şekilde değerlendirmekten yanayız. Çünkü biliyoruz ki, olayları değiştiremeyiz ama o olaylara vereceğimiz tepkiyi değiştirebiliriz.

 

 

Umarım bu yazı senin için faydalı olmuştur. Eğer faydalı olduğunu düşünüyorsan sosyal medyada paylaşarak daha çok insanın görmesini ve bizden haberdar olmasını sağlayabilirsin.

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler: blog, rutinler
Nisan 30, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR