Ajanda Tutmanız İçin 3 Neden

Ajanda Tutmanız İçin 3 Neden

 

 

Ajanda tutmak kimilerine göre eskide kaldı ama kimilerine göre de vazgeçilmez bir tutku. Bazıları kolayca online uygulamalara not alabilirken bazı kişilerin elinden kalem ve kağıdı aldığınızda hiçbir şey yapamaz hale gelirler. Kişiden kişiye göre değişen bu durumu gelin bir de yakından inceleyelim.

 

1. Neden : Yazmanın Gücü

 

Araştırmalarla da ispatlanmıştır ki sadece elinize kalem alarak yazdığınız fikir ve düşünceleri kafanızdan aktarabilir, kafanızdaki yoğunluktan kurtulabilirsiniz. Elinize kalem alıp sesli düşüncelerenizi ajandanıza aktardığınızda beyniniz otomatik olarak arka planda bu işleri düşünmeye başlar. Bu sayede daha iyi organize olursunuz.

 

2. Neden : Organize Olmak

 

Ajanda tutmanın en büyük faydası hayatınızı yazarak ve çizerek planlayabilmektir. Bir üst maddede de bahsettiğimiz yazmanın gücünden faydalanarak yapmanız gereken kafanızın içindeki tüm olasılıkları tüm planları ajandanıza not edin. Yapılacaklarınızı bu kadar net önünüzde gördüğünüzde onları kategorilere ayırıp bir zaman planı çıkarmaya başlayacaksınız bile!

 

3. Neden : Hayatınızın Özeti

 

Bir sene geçip yeni bir seneye başlarken elinizde olabilecek en güzel şey geçmiş senenin bir özetine sahip olmak! Her sene kendinizi "Bu sene nasıl geçti?" veya "Hiçbir şey yapmadım" derken buluyor olabilirsiniz. İşte tam bu yüzden Nar Ajanda ile birlikte sene başında ne yapmayı istediğinizi yazarak başlıyorsunuz. Ve başlangıçtan itibaren hayatınızın bir özetini hazırlamaya başlıyorsunuz. Böyle bir durumda sene sonu geldiğinde elinizde hazineye inanamayacaksınız.

Etiketler: ajanda tutmanın önemi
Ocak 08, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR